Start - Vrijwilligerswerk zaterdag, 4 februari 2023 
 
 Naar nieuwe website
 
Start
Kerkdiensten
Prikbord
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 4 februari 2023
 
  [facebook] Facebook
   
Hoe werkt de Vacturebank?

AANMELDEN?

Heeft u, als gemeentelid interesse in een vacature of wilt u zich aanmelden als kerkvrijwilliger? Stuur uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer, email adres) naar .

VACATURE PLAATSEN?

Is er een vacature voor een club, commissie, vereniging, activiteit? U kunt deze aanleveren via het e-mailadres of neem contact op met Krijnie Nikolic 0111-415204. Is de vacature vervult, dan is het belangrijk dat u dat doorgeeft. 
   
 
ZOA zoekt collectanten
Geplaatst op: 03 februari 2020
GEZOCHT:Collectanten ZOA

In 2020 wordt de collecteweek voor ZOA gehouden van 23 tot en met 28 maart. Het gaat over het collecteren in de stad Zierikzee. We zijn dringend op zoek naar meer collectanten. Wil jij zelf collecteren of ken jij nog iemand die het niet erg vindt om een uurtje te collecteren? Van harte aanbevolen!

Je kan het doorgeven via mail aan de volgende contactpersonen: Adrie van den Houten avdhouten@zeelandnet.nl Arno van der Schelde vdscheldeinfra@online.nl

 

Geplaatst op: 03 december 2019
Gezocht; maatschappelijk begeleider (vrijwilliger) Voor thuisbegeleiding van vluchtelingen in Scharendijke en Brouwershaven,


Introductie
Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland, terwijl ze nog amper de taal spreken. Als maatschappelijk thuisbegeleider zorg jij dat vluchtelingen snel zelfredzaam worden. Het werk als maatschappelijk thuisbegeleider is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen! In december 2019 verwachten we nieuwe vluchtelingen in Scharendijke en Brouwershaven. Voor deze mensen zijn we op zoek naar begeleiders aan huis, die hen, met name in de eerste periode na vestiging, wegwijs willen maken in de omgeving.

Over ons
Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de mensen van VluchtelingenWerk. Wij begeleiden vluchtelingen van aankomst tot zelfredzaamheid. Dat is goed voor de vluchtelingen en goed voor de Nederlandse samenleving. Wij zijn ondernemende idealisten die nuchter blijven en professioneel zijn. Jij ook? Kom dan ons team versterken als maatschappelijk thuisbegeleider!

Functieomschrijving maatschappelijk thuisbegeleider
Het begeleiden, ondersteunen en coachen van vluchtelingen tijdens hun integratie- en participatieproces. Je maakt een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geeft voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg. Je begeleidt vluchtelingen bij externe contacten met diverse instanties en ondersteunt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Je doet dit samen met een ervaren vrijwilliger die werkt vanuit het kantoor in Zierikzee en indien nodig een vrijwilliger die werkt als tolk.

Wat wij van jou vragen
• Woonachtig in Brouwershaven of Scharendijke, of makkelijk in de gelegenheid zijn daar heen te reizen (Indien je buiten deze dorpen woonachtig bent is het hebben van een rijbewijs en auto een pré)
• Minimale beschikbaarheid van 4-8 uur per week in de beginfase na vestiging (eerste 3 maanden), daarna in overleg
• Je hebt bij voorkeur minimaal mbo-niveau en je kunt met een computer werken
• Je bent betrokken én nuchter en je hebt een respectvolle houding naar je cliënt.
• Je beschikt over analytisch en empathisch vermogen en je bent in staat te stimuleren en motiveren.
• Je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden.
• Goede beheersing van de Nederlandse taal
• Kennis van de lokale samenleving
• Zelfstandig en in teamverband kunnen werken en kunnen communiceren
• Incasseringsvermogen
• Empathisch vermogen • Balans kunnen vinden tussen betrokkenheid en zakelijkheid
• Begrip hebben van cultuurverschillen
• Problemen kunnen oplossen

Wat wij bieden
Je komt in een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief. Het team van VluchtelingenWerk Schouwen-Duiveland bestaat uit een groep enthousiaste mensen van diverse achtergronden, zowel qua leeftijd, geslacht, afkomst en interesses. Je krijgt een inwerkprogramma en uitgebreide mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen. Werktijden zijn flexibel in te delen en in overleg met teamleider, andere collega’s en cliënten af te stemmen. Je wordt begeleid door een professionele beroepskracht. Er zijn volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. Onkosten worden vergoed.

Werkdagen en -uren
In overleg (minimaal 4 uur per week uur)
Geďnteresseerd? Neem dan contact op met teamleider Ester Wisse T. 0111- 407011 E. ewisse@vluchtelingenwerk.nl

 
Vrijwilligers boekhandel Jona
Geplaatst op: 04 februari 2020
Boekhandel Jona is een inspirerende christelijke boekhandel in de gezellige binnenstad van Zierikzee! Klanten kunnen hier terecht voor boeken, Bijbels, muziek, cadeauartikelen en vele andere dingen, maar ook voor een fijn gesprek of een bakje koffie!

Momenteel werken wij hier met een groep van ruim dertien enthousiaste vrijwilligers! In het belang van het voortbestaan van Jona zijn wij dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers (m/v)met namen voor de zaterdag. Als vrijwilliger is het de gewoonte om een dagdeel (van 10.00h – 13.30h of van 13.30h – 17.00h) voor je rekening te nemen.

Als u geďnteresseerd bent en enthousiast bent geraakt kunt u contact opnemen met Henriette of Anne-Marie! U bent ook van harte welkom als u liever niet alleen in de winkel wilt staan, ook dan zijn we blij met uw hulp!

Wij zien uit naar uw reactie! Hartelijke groet namens het Jona kernteam.

Henriette : 06-38054784 hddebakker@gmail.com Anne-Marie : 06-22374761 anne-marieremijn@kpnmail.nl

 
Organist
Geplaatst op: 17 januari 2019
In het Opper van Bruinisse is er elke vrijdagmiddag een weeksluiting. In de weeksluiting wordt er ook gezongen. Dit doen ze graag met begeleiding van een organist.

’t Opper is op zoek naar een vrijwilliger die een keer per maand op het orgel wil spelen tijdens deze weeksluiting.
Interesse? Heeft u vragen in dit vrijwilligerswerk ? neem dan contact op met Annet van der Sluijs, telefoonnummer 06 22845145

 
Gezocht Koster
Geplaatst op: 17 januari 2019
Koster In de Cornelia te Zierikzee wordt elke zondag een kerkdienst gehouden.

Ze zijn op zoek naar een vrijwilliger die een keer per maand de rol van koster op zich wil nemen tijdens deze kerkdiensten. Koster is het eerste aanspreekpunt als er vragen zijn. Helpt de zaal in gereedheid te brengen voor het houden van de diensten. Houd oogje in het zeil.

Interesse? Heeft u vragen in dit vrijwilligerswerk ? neem dan contact op met Annet van der Sluijs, telefoonnummer 06 22845145

 
Hospice en VPTZ-thuis
Geplaatst op: 14 november 2019
Gezocht: vrijwilligers die ons team willen komen versterken.
U kunt hiervoor contact opnemen met het hospice tel: 0111-453511 of een mail sturen naar : info@kaaskenshuis.nl

Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen wij het Hospice Kaaskenshuis in stand houden en mensen thuis ondersteuning bieden. Er zijn zo'n 45 vrouwen en mannen actief als vrijwilliger. Wij verwelkomen graag nieuwe vrijwilligers. Tijd, aandacht en ondersteuning zijn de sleutelwoorden in het werk van onze vrijwilligers. Zij verlenen de zorg aan een terminale bewoner in het Kaaskenshuis of bij mensen thuis en steunen de mantelzorgers. De taken van een vrijwilliger verschillen in principe niet van die van mantelzorgers, vrijwilligers voeren geen medische of verpleegkundige handelingen uit. Werk als vrijwilliger bestaat onder meer uit - helpen bij de praktische verzorging van een bewoner - emotionele steun bieden aan stervenden en mantelzorgers - stimuleren van mantelzorgers - signaleren - rapporteren van veranderingen in de zorgsituatie Wij verwachten van onze vrijwilligers dat zij - open staan en respect hebben voor de emoties van terminale mensen in het Kaaskenshuis of thuis en hun mantelzorgers - evenwichtig zijn en met onverwachte situaties kunnen omgaan - eigen ervaringen met stervenden hebben verwerkt - eerlijk zijn, in staat zijn vertrouwen te geven en te ontvangen - open kunnen luisteren - inzicht hebben in gedrag van anderen en daarbij een eigen positie kunnen kiezen - eigen grenzen kunnen aangeven - kunnen samenwerken met anderen Om het Kaaskenshuis en vrijwilligers goed te kunnen laten draaien is het nodig dat vrijwilligers - goed bereikbaar zijn - flexibel en collegiaal zijn - bereid zijn trainingen en scholingen te volgen - langer dan een jaar willen blijven werken - twee dagdelen van 4 uur per week beschikbaar zijn, waarvan minimaal één keer per drie weken in een weekend

 
Helpen met de website
Geplaatst op: 01 maart 2018

De Website Commissie is op zoek naar versterking
Wie van onze gemeenteleden zou mee willen helpen met de website van de kerk?
Handig met programmeren in HTML, CSS of PHP? Of niet zo technisch, maar wel goed in grafisch ontwerpen? Of gewoon interesse om ons team te versterken?
Meld je dan aan (of informeer) bij Gerwin Koopman via info@cgkzierikzee.nl

 
Muzikaal talent gezocht
Geplaatst op: 29 januari 2018

Muzikaal talent gezocht!
Veel gemeenteleden (jong en oud) bespelen een muziekinstrument, maar we weten dit niet van iedereen. Het zou mooi zijn als we deze (verborgen) talenten zouden inzetten om Zijn Naam te verhogen. Wil jij eens extra muzikale ondersteuning leveren in een kerkdienst?
Geef dan jouw naam en het instrument dat je bespeelt door via christadepagter@zeelandnet.nl.
Jouw naam komt dan in een muzikantenbestand zodat er gemakkelijk een beroep op je kan worden gedaan.

 
Jeugdclub Live Steady
Geplaatst op: 29 januari 2018

Jeugdclub Live Steady zoekt enthousiaste leiders (m/v)!
Lijkt het jou leuk om op een actieve en gezellige manier aan de slag te gaan met tieners? Wil jij jouw gaven en talenten inzetten samen met een enthousiast team dat elkaar aanvult?
Heb je passie voor tieners en wil je hen helpen Jezus te volgen? Dan hebben we jou heel hard nodig. Kom gerust een keer 'proefdraaien' tijdens een clubavond.
Neem bij interesse contact op met Martijn Kik via jeugdclub@cgkzierikzee.nl of 06-40455373.

 
schuldhulppreventie
Geplaatst op: 24 november 2016
Gezocht vrijwilligers Schuldhulppreventie en -begeleiding Het Leger des Heils heeft landelijk een netwerk opgezet voor vrijwilligers die actief zijn in de schuldhulppreventie en –begeleiding. Dit wordt regionaal opgepakt. In Zeeland is men begonnen voor de Bevelanden te Goes. Inmiddels is dit initiatief ook voor de andere Zeeuwse regio’s opgestart en gevormd tot SHV Zeeland. Dus ook op Schouwen-Duiveland is er inmiddels een team van vrijwilligers onder leiding van een coördinator actief. De SHV vrijwilligers zijn getraind om mensen met financiële zorgen zo goed mogelijk te helpen en bij te staan totdat zij hun zaken financieel-administratief op orde hebben. We bieden dus zelf geen schuldhulpverlening (dat doet de gemeente of de kredietbank) maar ondersteunen mensen in dit traject. We willen zeker niet het werk van de diaconieën en caritas overnemen maar zijn gericht op hulpvragers zonder mantelzorg of netwerk ongeacht hun achtergrond. Niet alleen de gemeente verwijst mensen naar ons door, ook andere instellingen en de hulpvragers zelf weten ons te vinden. In het overleg van de gemeente met de kerken is afgesproken om deze informatie via de verschillende kerkenbladen bij potentiele belangstellenden onder de aandacht te brengen. In deze opstartfase voor Schouwen-Duiveland zijn we nu op zoek naar een aantal schuldhulpvrijwilligers. Deze vrijwilligers ondersteunen mensen in het op orde brengen van hun financiële administratie en ook in het traject van schuldsanering. Naast een training om dit werk te kunnen. Heeft u een warm hart voor de medemens en vindt u het fijn om anderen te helpen hun administratie weer op orde te krijgen? Of ze te begeleiden in het traject van schuldsanering? Dan kunt u zich aanmelden om schuldhulpvrijwilliger te worden. U volgt dan gratis een basistraining zodat u voldoende kennis bezit om hulp in de praktijk te kunnen bieden. Het is een dankbare taak waar u mensen in financiële nood echt mee helpt. Voor meer informatie zie ook www.shvzeeland.nl. Wat vragen wij: Opleiding MBO/ HBO niveau. Kennis van financiële huishouding en van gebruik internet. Contactuele vaardigheden en is betrouwbaar en zorgvuldig. Onderschrijven van de doelstelling van het Leger des Heils en dit project. Nadere informatie Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Henk Walhout coördinator Schuld Hulp Vrijwilligers (SHV) voor Schouwen-Duiveland 0622519413 of henk@shvzeeland.nl

 
Vacature Beamerteam
Geplaatst op: 29 september 2016

Als Beamteam zijn we op zoek naar iemand die gemiddeld eens in de drie weken de beamer zou willen bedienen. Geďnteresseerden kunnen zich aanmelden via onderstaande gegevens; Contactpersoon: Arjan Meijer Telefoonnummer: 06-15694471 Emailadres: beamer@cgkzierikzee.nl

Contactpersoon: Arjan Meijer
Telefoonnummer: 06-15694471
Emailadres:
 
Gastvrouwen Noodopvang
Geplaatst op: 05 februari 2020

Stichting Interkerkelijke Noodopvang Schouwen – Duiveland zoekt gastvrouwen voor haar crisisopvang. Hun taak is het opvangen van een nieuwe gast op verzoek van de dienstdoende coördinator. Eventueel voor eten zorgen en een luisterend oor bieden. Neem voor meer informatie contact op met; Wil Alkemade, tel.nr. 0111415778 / 0620038293 w.g.alkemade@gmail.com

Contactpersoon: Wil Alkemade
Telefoonnummer: 0111415778
Emailadres:
 
ANBI | Privacyverklaring | Naar nieuwe website

© 2003-2023 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee