Start - prikbord woensdag, 18 mei 2022 
 
 Naar nieuwe website
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Kinderwerk
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 15 mei 2022
 
  [facebook] Facebook
   
Op deze prikbordpagina staan allerlei verschillende evenementen. Heeft u of heb jij iets wat niet gemist mag worden, stuur dan een e-mail naar .  
   
 
Muzikaar Talent Event 
Kinderprogramma Kerkendag CGK - uitnodiging

Ha jongens en meiden!
Hier is een brief speciaal voor jullie. Want er wordt iets bijzonders voor jou geregeld.
Het duurt nog wel even… maar we vertellen alvast een paar dingen.

Wanneer:        D.V. Vrijdag 27 mei 2022, van 10.30 uur tot 15.15 uur
Waar:              Pniëlkerk Veenendaal
Hoe:                In twee leeftijdsgroepen: 5-7 jaar én 8-12 jaar

Wat:                We gaan op deze dag verschillende dingen doen:

 • Luisteren naar een Bijbelverhaal en samen zingen
 • Tussen de middag eten we gezellig pannenkoeken met elkaar! Mmmm….
 • We doen sportieve spellen en maken een mooie knutsel.

Kijk op www.cgk-kerkendag.nl voor meer uitleg en filmpjes over deze dag. Schrijf deze datum snel op de kalender thuis. Dit moet je niet missen. Groetjes en tot dan!

 

Oproep: hulp gevraagd kinderprogramma kerkendag! Vanaf 15 jaar en ouder.
Wie: u en jij?!
à Hulp gezocht: als lid in de commissie (extra verantwoordelijkheid en hulp op de dag zelf)
Hiervoor is ervaring vanuit het onderwijs/club/zondagsschool etc. fijn!
à Hulp gezocht: alleen als ‘helper’ tijdens de dag
Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vooraf helpen met spullen klaarzetten. Tijdens het programma met kinderen zingen/luisteren/knutselen/spelen. Kortom: helpen waar het nodig is.
à Hulp gezocht: als pianist voor het begeleiden van het zingen met de kinderen en de presentatie van het themalied in de kerk. Speel je een ander melodie instrument? Reageer naar ons om te overleggen en de muziek te ontvangen.

Het programma staat inmiddels, het draaiboek is klaar. We hopen op positieve reacties voor extra hulp. Jongeren en ouderen: kom fijn samen helpen! Zodat we die dag samen mooi maken en kinderen ervan kunnen genieten! Zin om te helpen? Mail naar: 
Master Herbronning Gereformeerde Theologie

 

 

9 redenen waarom je de master Herbronning Gereformeerde Theologie zou moeten volgen

Voor iedereen die altijd al op academisch niveau iets heeft willen doen met theologie, is de Theologische Universiteit Apeldoorn gestart met de master ‘Herbronning Gereformeerde Theologie’. Deze laagdrempelige deeltijdmaster van 60 EC (studiepunten) heeft als insteek om theologie te verbinden aan de (beroeps)praktijk van de studenten.

Wat is er zo bijzonder aan deze master? 9 redenen om te kiezen voor deze TUA-master:

 • Rijke inhoud
  De gereformeerde theologie is heel rijk en heeft alles te maken met de vele aspecten van het leven. Tijdens de master Herbronning Gereformeerde Theologie ga je daar schatten uit putten. Dat doe je bij modules als ‘De Bijbel lezen in de 21e eeuw’, ‘Vrijheid, recht en gerechtigheid’ en ‘Christelijke wijsheid in praktijken van leiderschap’. Dit is een master die wat met je doet.
 • Hedendaags
  We duiken niet alleen in het verleden, maar leggen altijd de link naar het heden. Hoe wordt hier nu over gedacht? Wat betekent wat we in de Bijbel lezen voor vandaag? En voor jou?
   
 • Verbinding met jouw beroepspraktijk

Tijdens de master wordt de link gelegd naar jouw huidige of beoogde beroepspraktijk. Wat betekent de gereformeerde theologie voor jouw dagelijks werk als jurist, docent, beleidsmedewerker, arts? Hoe kun je daar verdieping in aanbrengen? Je kiest modules die aansluiten bij jouw interesse. En bij het schrijven van de thesis kies je een praktische of theoretische vraag die voor jou relevant is.

 • Colleges alleen op woensdag

Colleges worden gegeven verspreid over vier collegeperiodes per jaar van elk zes weken, en altijd op woensdag. Lekker duidelijk en compact. Je kiest zelf in welk tempo je mee wilt doen. Zo houd je ook tijd over voor andere belangrijke dingen.

 • Laagdrempelig
  Slechts 60 EC: De master telt 60 studiepunten, verspreid over (keuze)modules van elk 15 EC , die je in je eigen tempo kunt behalen. Je kunt dus twee jaar over deze master doen, maar ook één, of zelfs vier jaar!

  Toelating:
  Je kunt instromen zonder een vooropleiding in de theologie. De precieze eisen staan op https://www.tua.nl/nl/onderwijs/o/60ecmaster/toelating-en-inschrijving.

 • Goede sfeer
  De Theologische Universiteit Apeldoorn is een kleinschalige instelling, prachtig gelegen aan het lommerrijke Wilhelminapark. Studenten en docenten kennen elkaar en hebben oog voor elkaar. En: de lijntjes zijn kort.

 • Gereformeerde identiteit
  Van de studenten wordt gevraagd instemming te betuigen met de gereformeerde belijdenisgeschriften of deze te respecteren. Een groot deel van de studenten kiest voor deze master vanwege de gereformeerde identiteit van de TUA en haar docenten. Die identiteit is verweven met alle colleges. Dat betekent overigens niet dat iedereen overal hetzelfde over denkt, integendeel! Dat maakt het juist zo boeiend.
 • Betaalbaar
  De master Herbronning Gereformeerde Theologie is, zeker in vergelijking met andere opleidingen, betaalbaar. Helemaal als je in het verleden nog geen andere master hebt behaald. De actuele tarieven vind je hier: https://www.tua.nl/nl/onderwijs/o/60ecmaster/studiekosten

 • Uniek

De bovengenoemde redenen samen maken deze master uniek in zijn soort. Kom het zelf ervaren tijdens een meeloopdag! Je bent welkom op de woensdagen waarop college wordt gegeven. Welkom!

 

Wil je meer weten over de master Herbronning Gereformeerde Theologie? Kijk dan voor meer informatie op https://www.tua.nl/nl/onderwijs/o/60ecmaster. Je bent ook van harte welkom om een keer geheel vrijblijvend een dag te komen meelopen om te kijken of je het wat vindt!

  
ANBI | Privacyverklaring | Naar nieuwe website

© 2003-2022 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee