Start - Kerkwijzer - Website Commissie dinsdag, 28 juni 2022 
 
 Naar nieuwe website
 
Start
Gastenpagina English
Actueel
Kerkdiensten
Kinderwerk
Agenda
Kerkwijzer
Foto's
Prikbord
Geschiedenis
Routebeschrijving
Vrijwilligerswerk
Links
Contact
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 27 juni 2022
 
  [facebook] Facebook
 
Website Commissie

Bijgewerkt op: 28-04-2022 11:48
 

Waarom een website voor onze kerk?
Onze kerk ook op internet? Is dat nodig? Handig? En waarom dan? In april 2002 is de Website Commissie in opdracht van de Commissie van Beheer en later ook de kerkenraad begonnen met het maken van een website. Het doel was om via de website de gemeentelijke organisatie in beeld te brengen. Maar al vrij snel werd duidelijk dat het hierbij niet moest blijven en dat maakt dat de website er nu uit ziet zoals hij (of zij ??) is. Begin augustus 2003 was de eerste versie 'online'.

Inmiddels blijkt dat u het als bezoeker wel weet te waarderen. Dat is op de statistiekenpagina goed te zien aan het aantal keren dat de website door u wordt bezocht. Ook wordt de pagina gebruikt als springplank naar andere websites via de linkspagina, kijk maar eens naar de top 25 van de meest bezochte links.

Er wordt samengewerkt met de redactie van het gemeenteblad "Het Venster". Zij zorgen voor het invullen van de agenda en de kerkdiensten pagina's.

Voor wie?
U en jij als gemeentelid kunt hier terecht voor de meest belangrijke informatie over het gemeentelijk reilen en zeilen. Zie het maar als aanvulling op het gemeenteblad "Het Venster".

U, als gast, op vakantie of zomaar op bezoek, kunt er terecht voor de begin tijden van de kerkdiensten. Of om de geschiedenis van onze kerk te lezen. Maar ook voor een routebeschrijving.

Je bent een toevallig langs surfende bezoeker? Dan moet je natuurlijk wel kunnen zien wie we zijn, wat we doen en waarom we dat doen.

En u of jij als oud-gemeentelid kunt zo mooi op de hoogte blijven van wat er zich allemaal in Christelijk Gereformeerd Zierikzee afspeelt.

Wat is er te vinden?
Geprobeerd is om functionele informatie aan te bieden : actueel, ter zake doende en niet vertrouwelijk. Er is geprobeerd taalkundig correct en consequent te zijn door de hele website. Taalgebruik is aangepast aan de behoefte van de doorsnee weblezer : kort, eenvoudig, eigentijds, direct en duidelijk.

De navigatie, dus hoe u of jij door de website wandelt, is zo gemaakt dat altijd duidelijk is waar u zich bevindt. Het risico van "verdwalen" is tot een minimum beperkt. We hebben niet geprobeerd de website een evangeliserend karakter te geven. Daar zijn op internet meer dan genoeg uitstekende voorbeelden van te vinden. Mocht iemand via onze website op zoek zijn naar de blijde boodschap van onze Heer, dan kunnen de links op de startpagina hem of haar in elk geval op weg helpen.

Hoe moet het eruit zien?
Uitgangspunt was dat de vormgeving moest passen bij het karakter van onze gemeente. Die kan het best worden gekarakteriseerd als sober en zonder al te veel franje en opsmuk. Dat is dan ook terug te zien in bijvoorbeeld het gebruik van k l e u r e n. Die zijn alleen daar toegepast waar ze een duidelijke functie hebben en niet om de website "op te leuken". Zo is ook rekening gehouden met bezoekers die kleurenblind zijn. Er is dus ook geen gebruik gemaakt van : animated gifs, banners, shockwave, buttons, vallende menu's, flash, speciale muis cursors, mouseovers, muziek en andere pijn aan de ogen en oren veroorzakende effecten.

Kijk maar eens naar deze versie (of deze) om wat ideeën en suggesties die de revue zijn gepasseerd te bekijken.

Wat zijn de bouwstenen?
Er is zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van technieken die het laden vertragen. Dus snelheid voor alles. Dus spaarzaam gebruik van Java scripts. De gehele website maakt gebruik van PHP als script taal en MySQL als database, omdat dit het "up to date" houden er van sterk vereenvoudigt. Zo kunt u en jij zelf meehelpen de website te bouwen en actueel te houden. Benieuwd hoe dat gaat? Vr@@g het de webmaster:

Waar leren we van?
Door het bekijken van de websites van alle Christelijke Gereformeerde Kerken én van de eilandelijke kerken is geprobeerd om de goede dingen te gebruiken en van de fouten te leren.
Talloze websites (de één meer, de ander minder diep) die het bouwen van websites beschrijven, waren en zijn nog steeds een onuitputtelijke bron van kennis en inspiratie.
Of we in alles geslaagd zijn? Dat zal vast niet het geval zijn. Dus klopt er iets niet? Heeft u of heb jij suggesties? Is er iets wat er echt beslist in moet? Tóch verdwaald of doodlopende links gevonden? Laat het ons weten via de Contact pagina

Hoe gaan we verder?
Wat zijn onze plannen voor de toekomst? Het belangrijkste is om actueel en bij de tijd te blijven. Dus onderhoud krijgt de hoogste prioriteit. Maar zonder u en jou zal dat nóóit lukken. Dus lever ons die gegevens aan die u of jij belangrijk vindt om vermeld te worden. Denk met ons mee, zodat het 's zondags van voor de preekstoel klinkt : "kijk voor meer gegevens in het Venster én op de website!"

Naast deze website is de CGK-Zierikzee ook op Facebook te vinden.

Wat er later nog bij zou kunnen? Teveel om op te noemen, maar om de gedachten te bepalen : jaaroverzicht, een kinderpagina, jongerenpagina of seniorenpagina, digitale gemeentegids van internet te "downloaden", wie zijn wij: nieuwe gemeenteleden stellen zich voor, etc. etc. etc. Dus geen spelletjes…

Wie vormen de Website Commissie?
De commissie bestaat uit Gerard van der Welle, Gerwin Koopman, Peter de Ruijter, Arjan Klok, Koos van der Male (namens de kerkenraad) en Hugolien den Boer (namens het Venster).

Bij de jaaroverzichten is meer te lezen over de geschiedenis van de Website Commissie

 
< Vorige
ANBI | Privacyverklaring | Naar nieuwe website

© 2003-2022 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee