Start - Kerkwijzer - Kinderwerk - De Zaaier zaterdag, 4 februari 2023 
 
 Naar nieuwe website
 
Start
Kerkdiensten
Prikbord
Ledenpagina 

 Laatste update(s)
 4 februari 2023
 
  [facebook] Facebook
 
Kinderwerk - De Zaaier
Email:
Bijgewerkt op: 18-09-2017 12:04
 

Doelstelling
Kinderwerk De Zaaier heeft als doel het Evangelie van de Bijbel in eenvoudige taal door te geven aan de kinderen van onze gemeente en hen te oefenen in deelname aan de gemeente.

Doelgroep
Voor de kinderen van 3 tot 7 jaar is er wekelijks Bijbelklas tijdens het tweede deel van de zondagse ochtenddienst. Om de week is er Zondagsschool tijdens de zondagse avonddienst voor kinderen van 7 tot 11 jaar.

Werkwijze
De kinderen van 3 tot en met 5 jaar hebben Bijbelklas in de kleine zaal beneden; de kinderen van 6 en 7 jaar volgen de Bijbelklas in de bovenzaal. De kinderen en de leidsters verlaten de kerkdienst tijdens het naspel van de collectezang. Bij de Bijbelklas leren de kinderen een lied aan, wordt hen een bijbelverhaal verteld en verwerken ze het verhaal eventueel door middel van een knutselwerkje. Het aangeleerde lied wordt om de week aan het begin van de dienst samen met de gemeente gezongen.

De Zondagsschool is om de week in de grote zaal bij de kerk; het rooster wordt vermeld in Het Venster. Bij de Zondagsschool wordt met de kinderen gebeden en gezongen, er wordt een bijbelverhaal verteld en de geleerde tekst of Psalm wordt overhoord. Vaak wordt met de kinderen een tekst in de Bijbel opgezocht, zodat ze vaardig worden in het opzoeken van de Bijbelboeken. Eventueel wordt een creatieve verwerking of spel gedaan. Het aan te leren Psalmvers wordt steeds vermeld in Het Venster en het is de bedoeling dat de kinderen het vers vooraf thuis aanleren. Het vers wordt op de zondag dat er Zondagsschool is, tijdens de ochtenddienst met de gemeente gezongen.

Er is geen Bijbelklas of Zondagsschool op bid- en dankdag en tijdens speciale jeugddiensten. In de maand december is er wekelijks Zondagsschool.

Verder
Elke zondagmorgen deelt De Zaaier aan de kinderen het zogenoemde Kindergetijde uit. Hierop is vermeld waarover bij Bijbelklas en Zondagsschool wordt verteld, welk kinderlied wordt aangeleerd en welk Psalmvers de kinderen voor de Zondagsschool mogen leren. Voor de jonge kinderen staat er een kleine kleurplaat op en voor de grotere kinderen een puzzel.

De Zaaier organiseert een paar keer per jaar extra activiteiten voor de kinderen. In september is er een jeugdweekend met ontmoeting, vertelling, zang en spel op zaterdag en terugkoppeling daarvan in de kinderdienst op zondagmorgen. Op Tweede Kerstdag organiseert De Zaaier samen met onder andere de jeugdouderling het kinderkerstfeest. In juni wordt altijd een jeugddienst georganiseerd.

We besteden rond dankdag met de kinderen aandacht aan de voedselactie van Dorcas en doen aan het begin van het schooljaar mee met Actie4Kids, een actie waarbij de kinderen een schoenendoos versieren en vullen voor een arm kind in een ander land.

Contact
Het bestuur van De Zaaier wordt gevormd door Elma van de Velde (voorzitter), Paola Alkemade (secretaris), Carolien Minnaar en Jacoline Bil. Vragen over het kinderwerk kun je stellen via . Wil je ook meedoen als leidster bij Bijbelklas of Zondagsschool, stuur ons dan een mailtje.

 
< Vorige
ANBI | Privacyverklaring | Naar nieuwe website

© 2003-2023 ~ Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee